UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

УВАГА! Прийнято Закон «Про енергетичну ефективність будівель»

Депутати в першому читанні за основу прийняли Закон України № 4941-д «Про енергетичну ефективність будівель», який був розроблений в рамках імплементації Директиви 2010/31 / ЄС в питанні енергоефективності будівель.

Законопроект вводить сертифікацію енергоефективності будівель. У сертифікатах будуть вказані дані про енергоспоживання будинку, а також рекомендації щодо підвищення його енергоефективності.

Згідно з новим законом, з початку 2018 року наявність сертифікації буде обов'язковою умовою для об'єктів будівництва середнього і значного класу наслідків; будівель, в яких в приміщеннях опалювальною площею понад 250 м² розміщені органи державної або місцевої влади або комунальні підприємства; в разі отримання держпідтримки на проведення енергоефективних заходів.

Також закон передбачає формування баз даних сертифікатів і виконавців сертифікації енергоефективності будівель, а також звітів про обстеження мереж опалення та кондиціонування будівель.
Виконавці сертифікації будуть проходити відповідну атестацію, яку, за інформацією Держенергоефективності, проводитимуть атестаційні комісії профільних вузів чи саморегульовані організації.
Законопроект про енергоефективність будівель є одним з базових законопроектів, необхідних для створення нормативної бази для підвищення енергетичної безпеки України і скорочення витрат на субсидії.
Сьогодні в Україні близько 20 тис. ОСББ та 120 тис. Будинків потребують утеплення і модернізації. На підвищення енергоефективності в житловому секторі, за розрахунками Мінрегіону, необхідно понад 50 млрд $, а заощадження від енергоефективних заходів складе понад 70%.

 Уряд Німеччини підтримує Україну на шляху до енергетичної незалежності, надаючи фінансову допомогу в реформуванні системи субсидій на ЖКП для населення.