UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Скільки потрібно витрати, щоб замінити вікна на енергоефективні?

За розрахунками  потрібно 6 млрд грн —  для підтримки енергоефективності у сфері заміни вікон на енергозберігаючі у 2017 році в Україні (через державну програму «теплих кредитів», а також через інші програми).

Минулого року найбільше допомоги населенню було надано через державну програму «теплих кредитів». 67% кредитів за цією програмою було виділено на заміну вікон на енергоефективні, що склало 619,4 млн грн. Однак, ця компенсація склала лише 5,5% від загального обсягу віконного ринку у 2016 році (11,2 млрд грн).

Згідно з нормами, понад 50% вікон, які сьогодні встановлюються в Україні, мають бути енергоефективними. Якщо хоча б 55% від загального обсягу відповідатимуть вимогам програми енергоефективності, то, відповідно, сума компенсації на 2017 рік має становити мінімум 6,15 миллиардов гривен.

Цього року держава виділила на програму підтримки енергоефективності усього 400 млн грн (суму, вдвічі меншу за бюджет програми у 2016 році). Станом на зараз ці гроші майже використані, тоді як попит на утеплення серед населення постійно зростає.

У ході нещодавнього Форуму «Уряд під мікроскопом: підсумки року реформ і виклики», Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що кошти на «теплі кредити» буде спрямовано найближчим часом (маються на увазі ще 400 млн грн, які будуть перерозподілені на програму з коштів, виділених на наповнення майбутнього Фонду енергоефективності України).