UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Чим відрізняється встановлення вікон в різних будинках?

Матеріал, з якого побудований будинок, має безпосередній вплив на технологію встановлення вікон. Тому, потрібно враховувати індивідуальні особливості конструкцій конкретно для кожного будинку.

Встановлення вікон має свої послідовні етапи:

При будь-яких типах будівлі загальна підготовка до монтажу та склінню, в основному, однакова: потрібно забезпечити наявність усіх необхідних інструментів і знати нормативи. Саме тому краще довірити монтаж вікон професіоналам, тому що від цього залежить якість і термін служби нових вікон.
Монтаж пластикового і дерев'яного вікна особливо не відрізняється, окрім невеликих відмінностей в елементах кріплення. Також варто відзначити, що до монтажу дерев'яних вікон потрібно підходити з більшою ретельністю.

Розберемо монтаж вікон в кожному типі будівлі окремо.

Дерев'яні будинки

Дерев'яні будинки мають усадку. Тому, при їх склінні, застосовується обсадна коробка, що встановлюється в прорізний отвір перед проведенням монтажу. Застосування обсадної коробки необхідне, щоб знизити рівень навантаження на раму.
Після встановлення обсадної коробки в цю конструкцію вставляється вікно, забезпечуючи отвір між коробкою і верхньою частиною віконного отвору: 30-70мм. По завершенню монтажу зазор заповнюється утеплювачем і закривається лиштвами.
У будівлях з брусу схема монтажу вікон одна з найскладніших: через різну поведінку матеріалу і деформацію колод, яка може досягати від 8 до 15 см.
Тому, в таких будинках краще витримати як мінімум рік, щоб детально відстежити рівень деформації з урахуванням властивостей того матеріалу, з якого побудований будинок, а також кліматичних умов.
Але, навіть незважаючи на всі ці заходи, а також на встановлення обсадної коробки, монтажні стики все одно залишаться рухливими. Тому не менш важливим етапом є вибір відповідної монтажної піни та інших матеріалів, які не будуть руйнуватися при усадці стін.
Процес встановлення вікон в будинку з клеєного бруса проходить трохи легше, так як цей матеріал менше схильний до усадки, а значить, менше деформується.

Каркасні будинки

До каркасних будинків відносяться дерев'яні споруди, які надходять із заводу вже в напівзібраному вигляді і збираються в повноцінний будинок в досить стислі терміни. Незважаючи на те, що в такому будинку можна встановити і дерев'яні вікна, частіше все ж вибираються пластикові конструкції.
Встановити вікно в каркасному будинку набагато простіше, ніж в дерев'яному, так як рівень деформації в такому будинку значно нижче. На кожному етапі встановлення контролюється за допомогою рівня або схилу. Відхилення по горизонталі або вертикалі не повинно перевищувати 1,5 мм на один метр. Як кріплення краще використовувати анкерні пластини.
Важливий момент, який варто враховувати при монтажі пластикового вікна в каркасному будинку, - це з'єднання контура пароізоляції вікна з контуром пароізоляції приміщення.

Кам'яні будинки

Методика монтажу вікон в будинках з цегли, газобетонних блоків, бетону відпрацьовувалася довгі роки, тому тут схема встановлення вікон є найбільш простою. Для кріплення зазвичай використовуються дюбелі та будівельні шурупи або ж, при необхідності, анкерні пластини.

У деяких випадках на технологію встановлення вікон можуть вплинути нестандартні проектні рішення, які принципово змінюють розміри конструкцій або вітрове навантаження.
Незважаючи на наявність загальних схем монтажу вікон, робота з кожним вікном, тим не менше, залишається індивідуальним процесом, так як кожен віконний отвір є унікальним.