UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

6 правил догляду за пластиковими вікнами

Ви встановили пластикові вікна. У кімнатах стало тепліше і затишніше і найголовніше – вам не треба витрачати час на виснажливий догляд за ними. Фарбувати їх і утеплювати в зимовий час року вам більше не доведеться. Однак, слід знати декілька простих правил експлуатації та догляду за пластиковими вікнами.

Профіль

Профіль вікна (раму) треба мити рідкими миючими засобами, але краще використовувати спеціальний очищуючий засіб для пластикових вікон.
Не використовуйте при очищенні шліфуючі засоби, засоби що містять кислоту або ацетон, розчинники, абразивні порошки і т.д. В іншому випадку поверхня може змінити колір і стати шорсткою.

Склопакет

Склопакети рекомендуємо мити побутовими засобами для скла. З внутрішньої частини склопакета (між стеклами) очищати не треба, так як він герметичний і ця поверхня не забруднюється. Не слід очищати поверхню гострими і твердими предметами, аби запобігти появі подряпин.

Фурнітура

Щоб механізми, що забезпечують роботу вікна, функціонували справно, рекомендуємо періодично змащувати їх машинним маслом. Також ви можете змащувати спеціальним засобом по догляду за вікнами для фурнітури. Не використовуйте засоби із вмістом смоли або кислоти. Категорично не можна застосовувати засоби, що руйнують захист від корозії.
При відкриванні стулок стежте, щоб вони були щільно притиснуті до рами вікна. Чи не повертайте ручку, коли вікна знаходяться у відкритому стані. Всі ремонтні та оздоблювальні роботи слід проводити при закритих стулках вікон.

Гумовий ущільнювач

По периметру вікна розташовуються гумові ущільнювачі. Вони відповідають за герметичність, за шумо- і звукоізоляцію. Щоб ущільнювачі не потріскалася і не втратили еластичність, рекомендуємо протирати їх силіконовою змазкою, розподіливши чистою тканиною або серветкою по поверхні. Таку процедуру треба проводити близько 2 разів на рік. Таким чином, ви зберегти еластичність гуми і захистите себе від протягів і шуму.

Москітні сітки

На зимовий період рекомендуємо знімати москітні сітки. Час від часу слід промивати їх із застосуванням миючих засобів.

Підвіконня

При експлуатації підвіконь не рекомендуємо розводити на них фарбу, різати щось, ставити гарячий посуд. Для квіткових горщиків, що знаходяться на підвіконні використовуйте піддони.


Дотримуйтеся цих простих правил, і вікна будуть радувати вас ще довгі роки!