UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Чи потрібно утеплювати пластикові вікна на зиму?

Сучасні металопластикові вікна за своїми ізоляційними властивостями значно перевершують дерев'яні віконні конструкції. І коли з'явилися пластикові вікна, всі були впевнені, що тепер можна остаточно забути про проблему задування з щілин і необхідність утеплення вікон на зиму. Але насправді не все так однозначно, багато хто змушений вживати заходів щодо утеплення вікна вже через 5-7 років після установки.

Причин, чому виникає потреба в утепленні пластикових вікон може бути декілька:

1. Допущені помилки при монтажі віконних конструкцій.
Монтажники просто халатно поставилися до своєї роботи і не повністю "задули" щілини монтажною піною. Якщо відкоси з боку вулиці були вчасно закладені, то під дією факторів навколишнього середовища монтажна піна починає швидко руйнуватися.

2.Усиханння і старіння гумового ущільнювача в місцях примикання стулки до рами.
Ущільнювач вимагає правильного і регулярного догляду: два рази на рік необхідно очищати його від забруднень і змащувати гліцерином, щоб ущільнювач якомога довше зберігав свою еластичність. В процесі експлуатації віконної стулки може виникнути зниження притискного зусилля, тоді навіть при закритій стулці буде відчуватися протяг.

Етапи утеплення пластикових вікон.
1. Ретельний огляд пластикового вікна і виявлення місць продування.
2. При необхідності заміна гумового ущільнювача.
3. Регулювання віконної фурнітури.
4. Герметизація швів і стиків на ушкоджених ділянках.

Заміна гумового ущільнювача.
Гумовий ущільнювач відповідає за герметичність закритої віконної сворки або балконних дверей. При правильному і регулярному догляді він прослужить 5-10 років.
Якщо ущільнювач втратив свою еластичність і потріскався, необхідно його замінити. Зробити це самостійно досить не складно.
Для цього вам знадобитися новий ущільнювач, ножиці і спеціальний клей. Що стосується вибору ущільнювача, то краще порадитися з фахівцем, на ринку існує величезна різноманітність даного продукту.
Перш за все, видаліть старий ущільнювач, очистіть пази від бруду за допомогою ганчірки або м'якої губки. Тепер в кутах рами змастіть спеціальним клеєм і приступайте до установки ущільнювача. Дуже важливо, щоб ущільнювач був встановлений єдиним відрізком, а не частинами. Утеплювач укладають рівномірно по всьому периметру,  не натягуючи і не стискаючи. В кінці обріжте край і закріпіть його за допомогою клею.
Якщо ви не впевнені в своїх силах, то варто довірити цю роботу професіоналам, адже від правильності виконання заміни ущільнювача буде залежати тепло вашого будинку.

Заміна склопакета на енергозберігаючий.
Одним з етапів утеплення вікон можна так само вважати і заміну звичайного склопакета на енергозберігаючий. 
Для заміни склопакета необхідно звернутися в компанію для виклику замірника. Він зробить необхідні виміри і через 3-4 дні склопакет буде готовий. Заміна склопакетів для двостулкового вікна займе годину Вашого часу.
Енергозбереження із заповненням газом Аргон може підвищити на 2-3 градуси температуру в приміщенні. Газу вистачає на 25-30 років.

Регулювання прилягання стулки.
Регулювання щільності прилягання стулки до рами відбувається за рахунок ексцентриків (цапф). Залежно від виробника за формою ексцентрики можуть відрізнятися, але принцип роботи у них єдиний.
Для того щоб відрегулювати притиск стулки необхідно повертати ексцентрики за допомогою плоскогубців або шестигранного ключа. Якщо у вас ексцентрики витягнутої форми, то для щільного прилягання необхідно їх повернути так, щоб довгий радіус був повернутий в сторону кімнати при закритій стулці.
Відрегулювати ступінь прилягання можна і з петлевою боку вікна за допомогою регулювального гвинта на нижній петлі.

Утеплення вікон плівкою.
На ринку є спеціальні плівки енергозберігаючими властивостями. Ефект від використання плівки досягається завдяки тому, що вона перешкоджає виходу тепла і створює додатковий повітряний простір між собою і склом. Встановлюється така плівка дуже просто за допомогою двостороннього скотчу.

Готуватися до зими треба заздалегідь, утеплювати вікна необхідно не тоді, коли настали холоди, а при ясній і теплій погоді.