UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Догляд за металопластиковими вікнами

Пластикові вікна служитимуть довго і функціонуватимуть справно, тільки в тому випадку, якщо буде періодично здійснюватися очищення, змащення і регулювання їх механізмів. Ми рекомендуємо робити технічне обслуговування фурнітури пластикових вікон не рідше ніж раз на рік.

Подібна робота не вимагає особливої кваліфікації, її під силу зробити своїми руками.

Порада 1

Категорично забороняється докладати надмірних зусиль і механічні дії до елементів ПВХ конструкцій (наприклад, навішувати тяжкості на стулку). При вітрі і протязі стулки вікна і балконні двері повинні бути закриті. Звертаємо Вашу увагу на небезпеку защемлення рук між стулкою і рамою (в момент їх знаходження в отворі)! Забороняється класти під стулку вікна або в отвір між стулкою і рамою сторонні предмети.

Не допускайте знаходження біля вікна з відкритою стулкою дітей і осіб з порушеною координацією рухів! Це може привести до їхнього випадання з вікна. Щоб уникнути нещасного випадку рекомендуємо встановити додаткові елементи механізмів. Наприклад, замок безпеки, що відкривається спеціальним ключем і перешкоджає в закритому стані повороту вікна ( "дитячий замок") або обмежувач відкриття стулки. Після монтажу затвердіння піни, закладення внутрішніх і зовнішніх укосів необхідно провести регулювання фурнітури (дверних блоків), в разі їх не відповідної роботи, для чого необхідно запросити фахівця сервісної служби фірми, що встановила вироби.

Захисна плівка з поверхні профілю повинна бути видалена (протягом двох тижнів!) Після монтажу, так як речовина, що клеїть під впливом погодних чинників у подальшому може призвести до виникнення на профілі слідів забруднення.

При будівельно-ремонтних роботах, ПВХ профіль і фурнітуру необхідно надійно захистити від ймовірних пошкоджень.

 Порада 2

Інструкція по догляду за ПВХ вікнами.

Металопластикові вікна необхідно мити за допомогою звичайного мильного розчину або за допомогою спеціальних мийних засобів, що не містять абразивних речовин.

 Миючий засіб наноситься м'якою тканиною на поверхню рами і залишається до повного висихання. Після цього поверхню профілів необхідно протерти вологою серветкою.

Звичайні забруднення, наприклад, сліди олівця, видаляються з легкістю, сильні забруднення прибираються за допомогою легкого натиску на тканину.

Так як ПВХ за хімічним складом нестійкий до кислотних розчинів, то він не повинен оброблятися хімічно активними речовинами (спиртом, нітролаками, органічними розчинниками, ацетоном). Ці зауваження також відносяться і до ламінованого профілю.

Порада 3

Догляд за фурнітурою.

Всі елементи фурнітури слід оберігати від забруднення або фарбування. Слід не менше 2 разів на рік змащувати всі рухомі складові частини механізму мастилом, що не містить кислот або смол (підходять: технічний вазелін або машинне масло). Для більш якісного обслуговування механізмів рекомендується використовувати засоби, спеціально призначені для догляду за фурнітурою. Не допускайте застосування чистячих засобів, які порушують антикорозійне покриття!

Порада 4

Догляд за ущільнювачами.

Ущільнювачі виготовлені з сучасного матеріалу, який, тим не менш, схильний до природного старіння. Для збереження еластичності і водовідштовхувальних властивостей необхідно два рази на рік очищати його від бруду вологою серветкою і протирати спеціальними засобами (для обробки використовуйте вологостійки тканини). Гумові ущільнювачі не повинні стикатися з концентрованими миючими засобами або олійними субстанціями!

Порада 5

Обслуговування дренажних отворів.

У кожній рамі є дренажні отвори для виведення назовні вологи. Вони розташовані в нижній зовнішній частині рами (їх легко виявити, відкривши стулку і поглянувши на нижню частину рами). В процесі експлуатації необхідно регулярно оглядати дренажні отвори і при необхідності очищати їх від забруднення. Для цього рекомендується спочатку зняти захисні ковпачки а потім видалити сміття з отворів.

ТМ Візаж, рекомендує робити технічне обслуговування фурнітури пластикових вікон не рідше ніж раз на рік!