UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Догляд за ПВХ-вікнами весною та восени: практичні поради

Усі знають, що сучасні ПВХ-вікна не лише практичніші за дерев’яні, але й, безумовно, потребуть набагато менше догляду. Ї не потрібно влітку фабувати, восени – утеплюювати, та й відмити металопластикове вікно набагато простіше. Проте щоб зберегти новеньким вікнам відмінний вигляд і функціональність, усе ж варто дотримуватися наших рекомендацій та декілька разів на рік виділяти час на догляд за ними.

Засоби для догляду за вікнами.

Ще декілька років тому власнику вікон ПВХ доводилося в різних місцях купувати всі потрібні засоби догляду за пластиковими вікнами. Зараз можна одразу придбати спеціальний набір у виробника, в якому є все для очищення профілю, гумового ущільнювача і фурнітури. Перевагою цього набору є є те, що засоби у ньому не нашкодять вікнам, адже виробники тестують такі засоби на суміжність з матеріалами для вікон.

До складу комплексного набору для догляду за вікнами ПВХ входить: багаторазова неткана серветка; миючий засіб для профілю; препарат для догляду за ущільнювачами; засіб для змащування фурнітури. Зазвичай одного набору вистачає на рік застосування у трикімнатній квартирі за умовми, що догляд за пластиковими вікнами здійснюватиметься двічі на рік – навесні і восени.

Догляд за віконною рамою.

Тримати у чистоті білосніжні профілі вікна зовсім не так складно, як здається. Завдяки абсолютно гладкій текстурі з рами легко видаляється будь-яке забруднення. Її миють спеціальними розчинами для очищення пластику. Слід пам’ятати, що до їх складу не має входити ацетон чи будь-який інший розчинник, а також абразивна речовина. Абразив може залишити на гладкій поверхні профілю подряпини. Губку чи ганчірку слід обирати м’яку, щоб не пошкодити профіль. Після миття поверхню слід протерти ганчіркою, яка добре вбирає вологу, наприклад, з мікрофібри, а вже потім витерти насухо. Таким чином слід обробити і підвіконня.

Догляд за віконною фурнітурою.

У наш час виробники металопластикових вікон використовують фурнітуру провідних світових виробників. Хоч така фурнітура якісна і довговічна, двічі на рік усі рухомі механізми слід змащувати маслом або спеціальною змазкою. Перед цим їх обов’язково треба відчистити від старої змазки, використовуючи розчинники. Єдиною умовою до розчинників є те, що у змащувальній речовині в жодному разі не повинно бути кислот та смол.

Догляд за віконним склопакетом.

Миючий засіб треба наносити безпосередньо на скло, розтерти м’якою губкою, а потім пройтись гумовою ганчіркою по поверхні, зганяючи всю вологу зверху донизу. Після цього слід протерти скло до блиску м’якою ганчіркою. Для підтримання чистоти можна використовувати різні спреї для скла, розпилюючи їх на відносно чисту поверхню вікон та швиденько протираючи.

Догляд за дренажними (водовідвідними) отворами.

Ці отвори слугують для виводу вологи назовні. Природно, що періодично вони будуть забиватися брудом, тому від нього потрібно регулярно позбавлятися.

Дотримуйтесь цих простих рекомендацій, і вікна служитимуть вам довго та якісно.