UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Чи можна зламати викруткою вікно за декілька секунд?

До 2008 року в Україні відбувався швидке зростання віконної галузі. Доступність кредитів та високі темпи будівництва нарощували попит і створювали черги на декілька тижнів. Це був зручний період для інвестицій. Ці часи можна назвати «українським віконним Ельдорадо». 

Економічна криза розставила всі крапки над «і». Виявилося, що більшість компаній навіть не здатні сформулювати основні переваги свого продукту, і головним чи навіть єдиним інструментом у боротьбі на ринку залишається ціна. Пошук магічної нижчої ціни крок за кроком призвів не тільки до зменшення маржі, але і до спрощеного розуміння відповідальності перед замовником. 

У списку надважливих завдань світлопрозорих виробів є захист житла. 

Згідно статистики європейської страхової групи Allianz:

  1. Пограбування приватних будинків у 80% відбувається через вікна, балконні двері та тераси.
  2. Кожну другу квартиру у багатоповерхівках теж обкрадають через балкони та вікна.

Українські реалії активніше підштовхують до думки про власну безпеку. Кількість пограбувань приватного житла щороку невпинно зростає. І найслабшою ланкою захисту виступають вікна. На жаль, далеко не кожен злочин закінчується лише матеріальними втратами. 

Якою ж є реакція української віконної галузі?

Через незнання чи відсутність відповідальності перед клієнтом менеджери віконних компаній переважно мовчать про наявний рівень загрози для замовника. ПВХ-вікно без елементів механічного захисту можна відкрити звичайною викруткою лише за декілька секунд.

Звичайно ж, структура виробників світлопрозорих конструкцій не є однорідною. На ринку присутні компанії з високим рівнем соціальної відповідальності та виробництвом вікон із базовими елементами захисту, навіть всупереч нинішньому тренду здешевлення.

Повноцінним способом захисту є поєднання механічного захисту виробів та систем сигналізації будинку. Завдання сигналізації — відправити сигнал на пульт охорони про загрозу, а механічного захисту — утримувати злочинця назовні до поки не приїде група охорони.

Існує декілька підходів у питанні зламостійкості вікон:

  1. Вікна зі збільшеною кількістю протизламних пар — протизламний сталевий зачеп плюс протизламна сталева цапфа (грибок).
  2. Вікна, виготовлені відповідно до європейського класу безпеки RC1, RC2, RC3.

У першому випадку використовуються переважно протизламні елементи фурнітури, ручка тощо.

У другому випадку виконуються всі прописані норми безпеки — сертифіковані щодо зламостійкості профільні та фурнітурні системи, ручки, армування, склопакет, монтаж.

Для замовника вікон є декілька способів отримати вищеописаний захист. Один із них — обрати компанію, яка здатна запропонувати комплексний підхід:

  1. Виготовити світлопрозору конструкцію рівня захисту аж до RC1, RC2.
  2. Запропонувати спеціальні датчики безпеки, інтегровані до системи сигналізації ще на етапі виробництві вікна.

    Такий підхід не призводить до пошкодження зовнішнього вигляду виробу чи деформації вікна монтажниками охоронних систем та дозволяє отримати найвищий рівень механічного та електронного захисту. В Україну завозять навіть RFID-датчики з найвищим на сьогодні наявним рівнем захисту класу С (відповідно до сертифікації Європейського Альянсу Vds).
     
    За матеріалами: WINKHAUS