UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Розвіємо міфи про встановлення вікон взимку

Монтаж пластикових вікон узимку має одну незаперечну перевагу: у момент встановлення можна виявити місця, де потрібне додаткове утеплення.

Монтаж вікон взимку –  повинен проводитися за певної температури:

• не нижче -15 °С (якщо встановлення вікон взимку проводиться в опалюваних приміщеннях: у квартирі, офісі і т. д.);

• не нижче -10 °С (якщо монтаж вікон взимку проводиться в неопалюваних приміщеннях: на складах, лоджіях і т. д.).

Тільки дотримуючись цих температурних режимів, в результаті можна отримати якісний монтаж вікон, який і буде запорукою довгої, теплої  служби ваших вікон.

 Правильне встановлення пластикових віконних конструкцій має велике значення для подальшої експлуатації. Якщо здійснити монтаж неправильно, вікна прослужать значно менше, ніж могли б, і проблем з їх використанням не уникнути. Знаючи про тонкощі монтажу, ви зможете проконтролювати якість виконаних робіт.

• Доставка склопакету має здійснюватися в захисній упаковці (профіль має бути захищений плівкою, при встановленні її видаляють).

• Неприпустима наявність пошкоджень: подряпин і тріщин, скло має бути без бульбашок.

• Винятково важливо провести точні заміри віконного отвору. Найбільш вдала глибина встановлення пластикового вікна – приблизно третина товщини стіни з внутрішнього боку. Оптимальна відстань між стінками і рамою – 15-30 мм, але якщо вона не така, то принаймні вона має бути рівномірною з усіх боків. У процесі встановлення пластикових вікон цей зазор заповниться монтажною піною.

• Дуже важливо перевірити, як закріплені вікна: однієї поліуретанової монтажної піни недостатньо, обов’язково мають бути анкерні болти або металева пластина-анкер. Якщо не закріпити віконну конструкцію належним чином, то в майбутньому навряд чи вдасться уникнути проблем.

• Встановлені вікна не мають бути перекошені, жодні викривлення не припустимі(якщо рама не вирівняна, то згодом закривання або відкривання вимагатиме чималих зусиль).

• Після встановлення вікна робиться його повна герметизація. Це забезпечує теплозбереження та звукоізоляцію.

• Приблизно через 30-60 хвилин монтажна піна схопиться. Тільки після цього можна почати монтувати підвіконня, краї якого повинні заходити в стіну не менше, ніж на 1,5 см.

• Після встановлення підвіконня монтуються укоси (як правило, встановлюють наступного дня після монтажу вікон).

Як правильно доглядати за вікнами?

Профілі для пластикових вікон роблять на основі ПВХ (полівінілхлориду). (Виготовляють його з природної сировини: солі і нафти, він хімічно нейтральний, тобто не вступає в реакцію з повітрям чи вологою). Однак навіть такий невибагливий матеріал, як ПВХ, вимагає особливого догляду. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете радіти своїм вікнам довгі роки, приділяючи їм мінімум часу.

ПРОФІЛЬ потрібно чистити за допомогою звичайного мильного розчину, або використовувати спеціальні засоби, що не містять розчинників чи ацетону.

ГУМОВІ УЩІЛЬНЮВАЧІ. Для збереження еластичності потрібно один-два рази на рік очищати їх від бруду й обробляти олівцем або спреєм на основі силіконового мастила. У такому разі ущільнення надовго збережуть здатність затримувати будь-які протяги і зливи.

ФУРНІТУРА. Дозволяє стулкам легко відкриватися і закриватися в потрібному напрямку. Для догляду слід використовувати засоби, що не руйнують захист від корозії та два рази в рік при зміні сезону варто змащувати всі рухомі складові частини мастилом, що не містить кислот або смол.

ПРОВІТРЮВАННЯ має бути регулярним. Вікна з ПВХ вирізняються високою щільністю і в закритому стані пропускають дуже мало повітря. Таким чином, у приміщеннях, особливо на кухні, накопичується волога. У вигляді конденсату іноді вона може осідати на найхолодніших ділянках вікна – склопакетах. Щоб цього не траплялося, треба провітрювати приміщення три рази в день по 15 хвилин, відчинивши вікно навстіж.

А Ви вже замінили свої старі вікна на нові!?  Чи так і будете мерзнути і хворіти від постійних протягів?

У салоні-магазині ТМ Візаж Вам допоможуть зорієнтуватися в розмаїтті продукції, і підберуть саме те, що буде відповідати вашим побажанням.