UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Вызов замерщикаВызов замерщика
Оконный калькуляторОконный калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Стан розвитку держпрограми з енергоефективності «Теплі кредити»

Сьогодні Уряд направив 400 млн грн на держпрограму з енергоефективності «Теплі кредити». Це втричі збільшена фінансова підтримка ОСББ та ЖБК в порівнянні з минулим роком.

У Кабміні повідомляють, що через тиждень-півтора програма запрацює в державних банках - Ощадбанку, Укргазбанку, ПриватБанку і Укрексімбанку. За умовами програми українці можуть отримати безповоротну державну допомогу на проведення енергоефективних заходів: заміну вікон на енергоефективні, утеплення фасадів, заміну освітлення на енергозберігаюче, встановлення тепла лічильників та ін.

Уряд надає до 14 тис. грн на сім'ю в залежності від суми, яку сім'я бере в банку на енергоефективні заходи.

Втричі, в порівнянні з минулим роком, збільшена фінансова підтримка ОСББ / ЖБК - 190 млн виділено на впровадження енергоефективності у багатоквартирних будинках. 202,2 млн грн спрямовані на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, 7,7 млн ​​грн - на придбання опалювальних котлів без використання природного газу та електроенергії.

За даними уряду, програмою «теплі кредити» зможуть скористатися понад 180 тис. Українських сімей. Очікується, що обсяг інвестицій в енергоефективність складе близько 1 млрд грн. Це забезпечить економію енергоресурсів в масштабах держави в обсязі 81,6 млн м3 щорічно в еквіваленті природного газу.

Комплексне утеплення і модернізація житла дозволяє зменшити витрати на комунальні послуги від 40% до 70%.

За матеріалами:okna.ua