UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Виклик замірникаВиклик замірника
Віконний калькуляторВіконний калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Види підвіконь та їх особливості

Види підвіконь та їх особливості

Підвіконня, звичайно, не найважливіша деталь в інтер'єрі, але і домашній затишок без нього не створиш, тому варто продумати про його стиль і значення.

 

Підвіконня існують кілька видів: дерев'яні, пластикові, зі штучного і натурального каменю, МДФ, ДСП. Призначення підвіконь також різниться від маленького затишного садочка до робочого верстата.

Крім декору підвіконня можуть виконувати інші функції. Вони створюють так званий повітряний прошарок, для того щоб конденсат, який утворюється на склі, не потрапляв в кімнату. Так само підвіконня мають властивість захищати від проникнення холоду в будинок. За допомогою підвіконь можна приховати деякі дефекти, допущені при будівництві.

Зовнішні підвіконня, ще їх називають відливами, встановлюються з боку вулиці і служать для відводу води з боку вулиці. Вони виготовляються з алюмінію і оцинкованої сталі і покриваються захисними лаками. Ширина їх допускається від 9 см до 40 см.

Економ варіант - це пластикові підвіконня. Вони абсолютно не схильні до вологи, пожежобезпечні і довговічні. Між профілями підвіконня ще є пластикові перегородки, що забезпечує жорсткість і міцність. Дизайн пластикового підвіконня дуже різноманітний. Він обмежується лише вашою фантазією. Колірна гамма так само велика. І їх легко монтувати.

Класика - дерев'яні підвіконня.

Використовувати дерев'яні підвіконня це вже традиція. Від породи дерева залежить тепло, міцність, зносостійкість. Більш відповідне дерево для підвіконь це дуб, сосна, бук, модрина. Підвіконня з клеєного бруса досить міцні і дешеві, ніж їх попередники.

За зовнішній вигляд прекрасно подбають лаки, які необхідно буде наносити раз на 5 років. Фарба може бути підібрана за вашим смаком.

Ламіновані деревні плити (МДФ, ДСП) так само чудово підійдуть для підвіконь. Вони володіють потужною однорідної щільністю, без зусиль обробляються і лакуються. Вони добре підходять до приміщень з високою вологістю, тому що клей використовуваний при створенні МДФ володіє водовідштовхувальними властивостями. Однак не варто піддавати підвіконня з деревних плит постійному впливу вологи, особливо в зимовий час, тому що вже літом вони можуть почати розшаровуватися. Хоча, в цілому особливий догляд їм не потрібен, миються легко і довго зберігають приємний зовнішній вигляд.

І вишуканий варіант - це кам'яні підвіконня. Коли становище в суспільстві досить високе, то підвіконня з каменю просто додадуть вам трохи величі. Малюнок їх найчастіше унікальний, як і сам виріб. А сама ціна кам'яного підвіконня прямо залежить від його розмірів і форми безпосереднього каменю. Найрозкішніший варіант - це світлопроникний онікс. Трохи бідніші - мармур, змійовик, лабрадорит, граніт. Якщо потрібна вишуканість, то добре підходить мармур, якщо ж потрібна міцність, то для цього добре підійде граніт.

Проблема кам'яних підвіконь це тонкий догляд, пролита кава на нього може виявитися просто лихом.

Найбільш дешевий варіант і більш практичний - це штучний камінь. Зовнішній вигляд практично не відрізняється від справжнього, він не вбирає вологу, немає мікротріщин і висока стійкість виробів до появи п’ятен. Вони набагато легше справжнього каменю, і їх простіше встановити. Стандартна товщина штучного підвіконня становить 20-30 мм. І що не менш важливе, догляд за такими підвіконнями мінімальний.