UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Виклик замірникаВиклик замірника
Віконний калькуляторВіконний калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Алюмінієві фасадні системи: легкість, світло, простір

Алюмінієві фасадні системи: легкість, світло, простір

Алюміній має незаперечні переваги перед іншими будівельними матеріалами. Він простий в обробці, дешевий, конструкції з нього мають невелику вагу. Сучасні фасадні системи з алюмінію все частіше використовуються при будівництві громадських багатоповерхових будівель. (Ми рекомендуємо фасадні системи ALT Житомир, виробник ALUTECH)

 

Сучасні фасади з алюмінію

Сучасні будівлі, оформлені вітражними системами з алюмінію, мають ефектний презентабельний зовнішній вигляд. Поряд з цим конструкції з алюмінію мають значний запас міцності і довговічності, створюють ідеальний захист від небажаних зовнішніх впливів. Завдяки масі достоїнств попит на алюмінієві фасадні системи безперервно підвищується. Практично кожна споруджувана сучасна будівля оснащується прозорою фасадною системою. Високий попит відбивається на зростанні обсягів виробництва алюмінієвих фасадів.

У залежності від призначення профілі оснащуються спеціальними конструкціями, обладнуються склопакетами або склом. Фасадні системи з алюмінію виглядають легкими і прозорими, при цьому мають значний запас міцності і надійності. В основному такі системи використовують при оформленні фасадів громадських будівель, що мають значну площу лицьової сторони.

Будь-яке будова, будь то теплиця, басейн, спортивний зал або зимовий сад, можна оформити алюмінієвими вітражами. Матеріал дозволяє виконувати архітектурні рішення будь-якої складності та дизайну.

Все частіше фасади в алюмінієвому оформленні стали з'являтися і в приватному будівництві. Такі конструкції можуть виготовлятися за індивідуальними замовленнями, мати оригінальні декоративні елементи. Це престижно і надійно, а прозорий дах і стіни забезпечують денний природне освітлення в приміщеннях.

Типи фасадних вітражних конструкцій

  1. Найнадійніший, хоча і менш декоративний - стійко-ригельний тип. У цій конструкції скло обрамляється алюмінієм у формі прямокутника. Зовні будівля, оформлене такими конструкціями, виглядає як строгий скляний куб, позбавлений додаткових декоративних елементів.
  2. Напівструктурний тип відрізняється тим, що зовні знаходяться тримачі скла притискними елементами, а його опорні стійки розташовуються всередині будівлі.
  3. Структурний тип виглядає престижно і оригінально. У конструкціях цього типу скло кріпиться до каркаса за допомогою герметика зі спеціальними властивостями.

Галузь застосування

Фасадні системи з алюмінію застосовують при оформленні громадських та приватних будівель, наприклад:

 

Особливості алюмінієвих фасадних систем:

  1. Конструкції фасадних вітражів відповідають всім запитам безпеки.
  2. Фасадний профіль можна покривати фарбою будь-якого кольору, обладнати тонованим склом і комбінувати елементи конструкції за бажанням замовника.
  3. Як доповнення при монтажі фасадних систем застосовують орні і розсувні вікна, забезпечені електродвигунами та відкриваючими механізмами.

 

Різновиди алюмінієвих фасадних конструкцій

При монтажі конструкцій з «теплого» алюмінію каркас фіксується на готовій стіновий конструкції, наприклад, при склінні балконів, лоджій. Такий блок оснащений склопакетом, що захищає приміщення від проникнення холодного повітря, тому його називають «теплим».

Блоки, виготовлені з «холодного» алюмінію, обладнуються склом підвищеної міцності товщиною до 20 мм. Такі конструкції бувають самонесучими, коли для їх монтажу не потрібно готової основи, так і навісними.

Комбіновані системи являють собою тільки горизонтальні або вертикальні елементи профілю, присутні на фасаді.

 

Монтаж фасадних конструкцій

Фахівці з монтажу фасадних систем (наша компанія встановлює фасадні системи ALT Житомир, Київ) роблять виміри і розрахунки необхідних матеріалів, визначають тип блоків, відповідних призначенням об'єкта.

Якщо робиться реконструкція, видаляються непотрібні і старі елементи будівлі. Уточнюються можливості установки конструкцій різних типів. Всі розрахунки провадяться відповідно до архітектурного плану будівлі.

Після всіх підготовчих заходів починають монтаж фасадних профілів. Після остаточного доопрацювання майстра встановлюють додаткові функціональні елементи, необхідні для зручної експлуатації конструкцій.