UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Виклик замірникаВиклик замірника
Віконний калькуляторВіконний калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Чи вийшов Європейський віконний ринок із кризи?

По оцінкам спеціалістів научно-дослідницього інституту Ceresana, обсяг продажу вікон та дверей на європейському ринку становитиме 222 млн одиниць на 2024 рік. Цифри відносяться до вікон, міжкімнатних та вхідних дверей, не включаючи ворота.

У дослідженні зазначено, що на попит впливатимуть програми підвищення енергоефективності будівель. Не тільки регіональні, але й загальноєвропейські. Проект захисту клімату, який прийняв Європейський парламент після кліматичного саміту в Парижі в грудні 2015 року, посприяв посиленню вимог до загальної енергоефективності будівель. Наприкінці 2016 року європейська комісія розпочала ініціативу «Інтелектуальні фінанси для розумних будівель», яка полягає у створенні стимулів для державних і приватних інвестицій в енергоефективність, де, окрім теплоізоляційних матеріалів, у центрі уваги — сучасні вікна та двері.

Після кризи 2009 року аналітики зазначають, що тенденція до зниження тимчасово припинена і очікують позитивний розвиток у Західній Європі, особливо в Скандинавії та Німеччині. У Східній Європі активна будівельна діяльність спостерігається у Польщі.

Що стосується матеріалів, то популярними залишаються вікна із ПВХ завдяки співвідношенню ціни та отриманому результату, але дерево-алюмінієві рішення утримують частку ринку по всій Європі. У сегменті вхідних дверей метал та металеві композити стають все більш популярними через безпеку. Для міжкімнатних дверей дерево залишається основним матеріалом, не дивлячись на те, що пластикові двері збільшують свою частку на ринку.