UA | RU
Instagram Facebook YouTube




Виклик замірникаВиклик замірника
Віконний калькуляторВіконний калькулятор
Вся продукция в кредит! Вся продукция в кредит!
    Голосование

Інноваційні розробки для теплоізоляції

У прес-центрі хімічного концерну BASF повідомили про випуск технічного пластика Ultradur, що може замінити сталь у віконному профілі. Матеріал модифікований і його можна використовувати при коекструзії ПВХ. За оцінками компанії, вікно з таким рішенням таке ж міцне, як і в разі використання сталевого армування. У той же час конструкція легше. Теплопровідність профілю (Uf) зменшується на 0,1 Вт / мК.

Матеріал Ultradur армований скловолокном і жорстко зв'язується з ПВХ. Коекструдованим профіль зварюється і проходить аналогічну обробку при автоматизованому процесі, як і інші профілі. Матеріал вимагає правильного розташування, щоб замінити звичайне армування.

Економічна доцільність досягається завдяки усуненню всіх процесів, пов'язаних з металом. Монтаж спрощується за рахунок більш легкої конструкції. Також, фахівці звертають увагу на те, що конструкція практично не змінює розміри під впливом сонячного тепла.

В BASF пропонують технічну підтримку виробникам при розробці нових профілів з Ultradur. Австрійський постачальник екструзійних ліній зазначає, що інструменти для виготовлення такого профілю вже доступні.

За матеріалами: okna.ua